top of page

SITRONMELISSE

Har en avslappende effekt på kroppen og sinnet

Denne siden har til hensikt å gi et sammendrag av den store mengden forskning som har blitt gjort på Sitronmelisse. Under artikkelen er en liste med vitenskapelige referanser, sortert etter kategori, som er lett å navigere.

Informasjonen som presenteres skal ikke på noen måte ansees som medisinsk veiledning, kun som en gjengivelse og fortolkning av den tilgjengelige forskningslitteraturen.

 
Woman Enjoying a Cup of Coffee

Forskningen på Sitronmelisse

Sitronmelisse kan dempe stress betraktelig. Tilskuddet gir en avslappende effekt i løpet av bare én time, men kan også hjelpe mot kronisk stress og indre uro når det brukes over lengre tid. 

Forskningen indikerer videre at sitronmelisse reduserer irritasjon og dårlig humør, både for folk flest og for deltakere som er særlig tunge til sinns. Andre studier finner at tilskuddet også kan forbedre sinnsstemning og sosial funksjon for noen kvinner med PMS symptomer.

Sitronmelisse har tradisjonelt blitt mye brukt for enklere innsovning på kvelden og bedre søvnkvalitet, noe forskningen også ser ut til å støtte. 

På lavere dosering styrkes både hukommelsen og kognitiv prosessering, mens høyere doseringer kan gi mild døsighet som svekker kognitiv funksjon. Det kan altså være lurt å prøve seg litt frem for å finne den riktige dosen

Det trengt mye mer forskning, men lovende studier antyder at Sitronmelisse kanskje kan virke forebyggende mot demens, i tillegg til å ha en positiv effekt på eldre som allerede har fått påvist demens, eller som bare har redusert kognitiv funksjon. ​​

 

Melissa Officinalis (Sitronmelisse) har tradisjonelt blitt mye brukt for å roe ned nervesystemet, samt for å bedre hukommelse og søvn. Bruken har vært utbredt i Øst-Europa, men spesielt i Kroatia. Bruken kan dokumenteres helt tilbake til 50 f.kr., fra antikkens Hellas. 

Design uten navn-151_edited.jpg

L - Teanin beroliger sinnet uten å gi døsighet. Sitronmelisse + L - Teanin er derfor en gunstig kombinasjonen når det er viktig med godt mentalt fokus.

Focused Mind

Sitronmelisse og Pasjonsblomst påvirker GABA-systemet via to komplementære mekanismer, slik at de forsterker hverandres beroligende effekter spesielt godt. 

Utforsk andre kosttilskudd som har vist god effekt mot stress 

Lær om hvordan kosttilskudd bidrar til stressmestring 

bottom of page